به گزارش راهبرد معاصر. مهدی عباسی؛ رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در جریان یکصدوهشتادویکمین جلسه شورای شهر تهران ضمن یادآوری مصوبه شهر دوستدار کودک در سال 87 اظهار کرد: در سال 99 ماده واحدهای به مصوبه اضافه و مقرر شد بر اساس تبصره یکم دستورالعملی ظرف سه ماه به شورا ارسال شود و امیدواریم شهرداری این دستورالعمل را به شهرداری ارسال کند. شهرداری این دستورالعمل را به شاخص تبدیل و نتایج را به شورا اعلام کند تا بدانیم مصوبه مذکور به چه نتیجهای رسیده است.
زهرا شمساحسان؛ عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در جریان جلسه امروز به مصوبه شهر دوستدار کودک اشاره کرد و افزود: همانطور که آقای عباسی اشاره کرد انتظار داریم شهرداری تهران گزارشی از اجرای این مصوبه به شورا ارائه کند.
وی در تذکر پیش از دستور خود با تاکید بر ضرورت سنجش میزان تحقق اهداف شهر دوستدار کودک شهر تهران اظهار کرد: در دهههای اخیر از منظر محتوایی، تلاشهای ارزشمندی در زمینه تحقق جنبههای قانونی و برنامه محور شهر دوستدار کودک صورت گرفته است.
شمساحسان اضافه کرد: برای مثال مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری با عنوان "الزامات و ضوابط عام شهر دوستدار کودک" تاریخ 1400/06/16 حقوق کودکان در برخورداری از فضاهای شهری امن، ایمن و محیطهای شاد برای بازی و پرورش خلاقیت را به رسمیت میشناسد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران گفت: اما به نظر میرسد از منظر فرایندی و عملیاتی هنوز با رسالت و اهداف راستین شهر دوستدار کودک فاصله داریم. زیرا فضاهای شهری امروز به طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نبودهاند.
وی افزود: به طور کلی دوران کودکی قوام بخش احساسات دیرپای کودکان نسبت به ادارک محیط پیرامون است که به شکل جدی با فضایی که در آن زیست می شود، در هم تنیده است. لذا برای کودکان، آن نوع از محیط شهری دلپذیر و پذیرا است که سرزندگی، مراقبت، کنجکاوی، فعالیت، شور و نشاط را فراهم سازد.
شمساحسان ادامه داد: فضای شهری که امکان لمس و تجربه را به کودکان میدهد و نهتنها کودکان را طرد نمیکند؛ بلکه ضمن سادگی، در دل خود فضاهای متعدد و ویژهای را برای حضور و مشارکت فعالانه آنها دارد.
وی با بیان اینکه آرمان ما زیستپذیر کردن شهر برای تمام گروهها است، گفت: شهر دوستدار کودک به ذاتِ خویش، پرورنده است و ما با گام برداشتن در این مسیر، منتهای اثربخشی غیرمستقیم خود در ساحات تربیت را رقم خواهیم زد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: با عنایت به تقارن روز کودک و ضرورت فراهم شدن فرصتهایی از قبیل بازی، فعالیت، سرزندگی و تجربه در ابعاد مختلف ذهنی، حسی، جسمی توسط کودکان در شهر، از شهردار تهران انتظار میرود این رویکرد را هم راستا با ابعاد خانواده محور پیگیری نماید تا جایی که کودک در شهری فراگیر و دامن خانواده بتواند از زیست پذیری شهری بهرهمند شود؛ همچنین گزارش منسجم از میزان تحقق اهداف شهر دوستدار کودک شهر تهران در صحن شورا ارائه کند.
ناصر امانی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز در جریان جلسه امروز گفت: یکی از مشکلات 6 ماهه دوم هر سال بهویژه در ایام مهرماه ترافیک است که ما از ابتدای این دوره از مدیریت شهری بر توسعه حمل و نقل عمومی تمرکز داشتهایم و شهرداری نیز در این حوزه اقدامات قابل قبولی انجام داده و انشاءالله آثار آن نیز مشخص خواهد شد.
وی با اشاره به بهرهبرداری از فاز نخست بزرگراه شهید بروجردی در روز گذشته گفت: این پروژه نیز پس از گذشت سالها رها شدن توسط این دوره از مدیریت شهری آماده و به بهرهبرداری رسید و قطعا به کاهش ترافیک در شهر تهران کمک خواهد کرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با توجه به توسعه حمل و نقل عمومی در راستای کاهش ترافیک در پایتخت گفت: در آبان ماه 1401 مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان و شرکتهای دانشبنیان به چند مشکل کشور از جمله مشکل ترافیک تهران اشاره کردند و فرمودند که حل این مشکل راه حل علمی دارد و این سؤال مطرح میشود که با گذشت دو سال از صحبتهای حضرت آقا چه اقداماتی از سوی شهرداری تهران و شورا برای حل ترافیک پایتخت انجام شده است؟
امانی با بیان اینکه شورا و شهرداری مسئول حل ترافیک در پایتخت هستند، گفت: البته در این بخش، بخشهای دیگری نیز مسئول هستند اما شهرداری و شورا مسئولیت اصلی را به عهده دارند.
میثم مظفر؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با تقدیر و تشکر از شهرداری به جهت بهرهبرداری از فاز نخست بزرگراه شهید بروجردی گفت: در 12 سال گذشته و در ادوار قبلی این پروژه 69 درصد پیشرفت داشت اما طی دو سال از مدیریت فعلی 31 درصد این پروژه عملیاتی و اجرا شد و کار قابل قبولی در این حوزه صورت گرفت. ضمن اینکه این پروژه دارای 6 تقاطع غیرهمسطح، چندین پل و ... است./ تسنیم